WHOLESALE

Doeco, thuis in iedere keuken — à sa place dans toutes les cuisines

Doeco - 1 - explosie kleuren

Een frisse wind bracht ons enkele weken geleden tot bij groothandel Doeco in Brasschaat bij Antwerpen. Het bedrijf staat weer helemaal op de kaart na een periode van heroriëntatie en een directiewissel in het Nederlandse hoofdhuis. “Wij combineren bijna 50 jaar ervaring met een frisse en dynamische aanpak waarin service en klantvriendelijkheid centraal staan,” benadrukt commercieel directeur Carine Van Nyverseel, “En dat alles brengen we tot uiting via onze nieuwe corporate identity die barst van de kleuren!”

Doeco is actief als groothandel in alle accessoires voor de keuken. Het bedrijf gaat er prat op een zeer breed assortiment aan te bieden waarbij meer dan 3.500 producten steeds op voorraad worden gehouden. Van Nyverseel: “Hierdoor kunnen we extreem snel leveren. Dat doen we overal minstens één keer per week met eigen transport en voor dringende bestellingen kunnen we dagelijks leveren met extern transport. Dat is één van de zaken waarin we meegegaan zijn met onze tijd… heel kort op de bal spelen. Wanneer een klant de volgende dag iets nodig heeft, dan zetten wij alles op alles om dat mogelijk te maken. Mochten wij een bepaald product hier niet op voorraad hebben, dan kunnen we nog steeds terugvallen op de voorraad in Nederland.”

Doeco kiest bewust voor een aanbod dat bestaat uit kwaliteitsproducten. Het kernassortiment, dat samengesteld is uit A-merken, wordt aangevuld met producten en merken die doorheen de jaren hun degelijkheid bewezen hebben. Het aanbod evolueert uiteraard voortdurend mee met wat zich afspeelt op de markt, zoals bijvoorbeeld de introductie van alle mogelijke soorten ledverlichting voor toepassing in de keuken. Van Nyverseel vult aan: “Onze resolute keuze voor kwaliteit betekent dat wij enerzijds niet de goedkoopste zijn maar anderzijds dat we amper geconfronteerd worden met producten die serviceproblemen geven. Bovendien is heel ons team er op gefocust om steeds de hoogst mogelijke service te bieden en dragen we allemaal persoonlijk contact en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dit alles en het feit dat we zo snel kunnen leveren, maakt dat wij toch wel een unieke plaats innemen in het keukenlandschap. Uiteraard voelen ook wij de effecten van de internetverkoop maar door elke dag opnieuw in te zetten op kwaliteit, snelheid, service en klantvriendelijkheid, weten wij ons te onderscheiden. En het is dankzij deze troeven dat wij kunnen terugvallen op een uitgebreide en trouwe klantenkring!”

In het Belgisch filiaal van Doeco zijn dagelijks 14 medewerkers aan de slag. Vijf onder hen staan in voor het dagelijks contact met de klanten-vakmensen, waarvan drie in binnen- en twee in buitendienst. Het bedrijf beschikt over een eigen dienst-na-verkoop en een eigen, ervaren technieker. Er worden regelmatig productopleidingen georganiseerd voor de medewerkers, in eigen huis of op locatie bij de leveranciers, omdat een gedegen productkennis de basis vormt van de service naar de klant toe. Het actieterrein van Doeco strekt zich uit over heel Vlaanderen. Het bedrijf is tevens in Brussel en Wallonië actief en onderzoekt momenteel hoe zij daar hun aanwezigheid in de toekomst kunnen versterken. De website kan in ieder geval reeds volledig in het Frans geraadpleegd worden en de eerste stappen zijn gezet om ook de lijvige cataloog in het Frans te laten verschijnen. Daarnaast wil Doeco op korte termijn haar sales team uitbreiden met een ervaren Franstalige accountmanager.

Lorreine by Doeco

Een heuse blikvanger in het aanbod van de groothandel zijn sinds kort de Color Series spoeltafels en kranen van de Nederlandse fabrikant Lorreine. Ze kunnen besteld worden in een hele reeks felle kleuren (zoals Pink, Purple, Red, Orange, Yellow, Green, Sky Blue…) en zijn daarnaast uiteraard ook beschikbaar in alle hedendaagse trendkleuren zoals goud of brons. Van Nyverseel: “We oogsten vooral veel succes met de ‘Black’ uitvoering. Die is opmerkelijk omdat ook de crepine in het zwart geleverd kan worden. En ook bij deze Black uitvoeringen, die standaard uit voorraad leverbaar zijn, kunnen we meteen bijpassende kranen aanbieden.” De spoeltafels van Lorreine zijn geschikt voor vlak-, onder- en opbouw. Ze zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en voorzien van een duurzame coating die bestand is tegen alle gangbare huishoudchemicaliën. Ze zijn alle uitgerust met een verzonken easyclean overloop en, naargelang het model, afgewerkt met een ronde of een vierkante (en kantelbare) korfplug.

Toekomst

Doeco kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Getuige daarvan het feit dat vlakbij de huidige locatie in Brasschaat grond aangekocht werd voor de bouw van een nagelnieuw bedrijfspand. De werkzaamheden zullen starten zodra alles rond is met de bouwvergunning. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

http://www.doeco.be

Een explosie van kleuren in de nieuwe corporate identity om de jonge en dynamische aanpak van het bedrijf te illustreren.

Het team van Doeco België. Kwaliteit, snelle levering, service en persoonlijk contact worden door elk van hen hoog in het vaandel gedragen.

Het bedrijf levert overal minstens één keer per week met eigen transport. Voor dringende bestellingen kan ‘de volgende dag’ geleverd worden met extern transport.

De Color Series van Lorreine by Doeco, ideaal als blikvanger in de showroom of voor de consument die houdt voor een vleugje extravagantie.

De Black modellen van de Lorreine spoeltafels kunnen geleverd worden met een zwarte crépine.


 

Il y a quelques semaines, un vent opportun nous a menés jusque chez le grossiste Doeco à Brasschaat près d’Antwerpen. L’entreprise est à nouveau sur les rails, après une période de réorientation et un changement au niveau de la direction de la maison mère néerlandaise. “Nous combinons près de 50 années d’expérience et une approche fraîche et dynamique dans laquelle le service et l’attention pour la clientèle sont au centre des préoccupations”, souligne la directrice commerciale Carine Van Nyverseel, “Et tout cela se manifeste dans notre nouvelle corporate identity qui est éclatante de couleurs!”

Doeco est actif comme grossiste de tous les accessoires pour la cuisine. L’entreprise est fière de proposer un large assortiment dans lequel plus de 3.500 produits sont toujours en stock. Van Nyverseel: “Cela nous permet d’assurer des livraisons très rapides. Nous le faisons partout au moins une fois par semaine avec notre propre transport. Pour les commandes urgentes, nous pouvons livrer quotidiennement avec un transport externe. C’est l’une des choses que nous avons instaurée au fil du temps… saisir la balle au bond. Si un client a besoin de quelque chose le lendemain, nous mettons tout en œuvre pour que ce soit possible. Si nous n’avons pas un produit en stock, nous pouvons toujours nous rabattre sur le stock des Pays-Bas.”

Doeco opte délibérément pour une offre de produits de qualité. L’assortiment de base, qui est composé de marques A, est complété par des produits et des marques qui ont prouvé leur valeur au fil des ans. L’offre évolue en effet constamment en fonction du marché. C’est, par exemple, le cas de l’introduction de tous les types d’éclairage LED possibles destinés à des applications dans la cuisine. Van Nyverseel complète: “Notre choix résolu pour la qualité signifie d’une part que nous ne sommes pas les moins chers mais d’autre part que nous sommes rarement confrontés à des produits qui posent des problèmes de service. Toute notre équipe s’efforce en outre d’offrir le meilleur service possible et nous attachons tous une grande importance au contact personnel et sommes à l’écoute de notre clientèle. Tout cela et notre capacité à livrer aussi rapidement, font que nous occupons une place unique dans le paysage de la cuisine. Nous ressentons bien entendu aussi les effets des ventes par internet mais nous parvenons à nous distinguer en misant chaque jour sur la qualité, la rapidité, le service et l’attention pour la clientèle. Et c’est grâce à ces atouts que nous pouvons compter sur une clientèle importante et fidèle!”

Quatorze collaborateurs travaillent dans la filiale belge de Doeco. Cinq d’entre eux sont responsables des contacts quotidiens avec les clients-professionnels, dont trois au service interne et deux au service externe. L’entreprise dispose de son propre service après-vente et de son propre technicien expérimenté. Des formations sur les produits sont organisées régulièrement pour les collaborateurs, en interne ou chez les fournisseurs, parce qu’une bonne connaissance des produits est la base du service assuré aux clients. Le champ d’action de Doeco s’étend à toute la Flandre. L’entreprise est également active à Bruxelles et en Wallonie et examine actuellement la possibilité d’y renforcer sa présence à l’avenir. Le site web peut d’ores et déjà être consulté intégralement en français et les premières démarches ont été entreprises pour faire paraître le volumineux catalogue en français. À court terme, Doeco veut compléter son équipe de ventes par un account manager francophone expérimenté.

Lorreine by Doeco

L’offre du grossiste comprend depuis peu les éviers et robinets Color-Series du fabricant néerlandais Lorreine. Ils peuvent être commandés dans toute une série de couleurs vives (comme Pink, Purple, Red, Orange, Yellow, Green, Sky Blue…) et sont également disponibles dans toutes les couleurs tendances actuelles telles que le doré ou le bronze. Van Nyverseel: “L’évier ‘Black’ remporte un succès particulièrement important. Il est remarquable parce que sa crépine peut également être livrée en noir. Nous proposons des robinets assortis à ces éviers Black qui sont disponibles de stock.” Les éviers de Lorreine peuvent être montés à fleur, par le bas et par le haut. Ils sont fabriqués en inox de qualité supérieure et sont dotés d’un revêtement durable qui résiste à tous les produits chimiques domestiques courants. Ils comportent tous un trop-plein intégré easyclean et, selon le modèle, d’une bonde-corbeille ronde ou carrée (amovible).

L’avenir

Doeco envisage l’avenir avec confiance comme en témoigne l’acquisition d’un terrain tout près de l’emplacement actuel à Brasschaat en vue de la construction d’un tout nouveau bâtiment. Les travaux débuteront dès que le permis de construire sera délivré. À suivre, donc.

http://www.doeco.be

Une explosion de couleurs dans la nouvelle corporate identity pour illustrer l’approche jeune et dynamique de l’entreprise.

L‘équipe de Doeco Belgique. Chacun de ses membres attache une grande importance à la qualité, à la livraison rapide, au service et au contact personnel.

L’entreprise livre au moins une fois par semaine avec son propre transport. Les commandes urgentes peuvent être livrées ‘le lendemain’ par un transporteur externe.

La Color-Series de Lorreine by Doeco, idéale pour attirer l’attention dans le showroom ou pour le consommateur amateur d’un peu d’extravagance.

Les modèles des éviers Black de Lorreine peuvent être livrés avec une crépine noire.


 

Categorieën:WHOLESALE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s