APPLIANCES

Steel, stile in cucina

Steel 1 - keukenkasten Genesi Linea inox

De geschiedenis van het Italiaanse Steel gaat terug tot 1922 toen Angelo Po startte met de productie van handgemaakte kachels en vervolgens apparatuur voor restaurants. Het huidige Steel werd opgericht in 1999 en is gevestigd in Carpi, niet ver van Bologna. De dochteronderneming Steel Benelux is één van de partners in het Dekker Trend Centre in het Nederlandse Zevenhuizen dat enkele maanden geleden de deuren opende.

We maken in het Dekker Trend Centre kennis met Frans-Anno Tweebeeke, marketing director en tevens aandeelhouder bij Steel: “Steel, dat nog steeds geleid wordt door de familie Po, streeft elke dag opnieuw naar topkwaliteit met unieke features en het is daarmee dat wij ons onderscheiden op de markt.”

Het gamma bevat fornuizen, kookplaten, inbouwovens, dampkappen, koelkasten tot zelfs volledig stalen keukens voor de consument. Het assortiment is onderverdeeld in verschillende collecties, met name het Genesi, Ascot, Enfasi en Oxford programma… elk met een eigen design en karakter. Onder de naam Modular Systems brengt Steel daarnaast tevens een reeks barbecues en roestvrijstalen buitenkeukens.

Niet vrijstaand

Tweebeeke vindt het woord ‘vrijstaand’ een ongelukkige keuze met betrekking tot Steel: “Onze toestellen moeten immers op voorhand gepland worden, van bij het ontwerp van de keuken. De fornuizen van Steel zijn bijvoorbeeld ‘slot-in’ apparaten. Via verhogingssets kan de hoogte aangepast worden tot wel 97 cm en wij leveren dan meteen ook aangepaste plinten. Daarnaast beschikken wij eveneens over speciale lijsten waarmee de diepte aangepast kan worden naar 65 of 70 cm diep!”

Opmerkelijk is eveneens dat Steel ook onderkasten aanbiedt, kasten die volledig op dezelfde manier afgewerkt zijn als de fornuizen. Tweebeeke: “Wanneer deze links en rechts naast het fornuis geplaatst worden, dan wordt een optisch veel breder geheel gecreëerd… alsof het om een gigantisch breed fornuis gaat. Het effect daarvan is best wel indrukwekkend.”

De fornuizen uit het Enfasi programma zijn in dit opzicht een speciale vermelding waard, ze zijn immers volledig integreerbaar: raster 13, een blad van 40 mm, corpushoogte 78. De poten van deze fornuizen kunnen wat naar achter gemonteerd worden zodanig dat de plint kan doorlopen.

Fornuis met geïntegreerde afzuiging

Tijdens de openingsreceptie van het Dekker Trend Centre stelde Steel het prototype voor van een fornuis met geïntegreerde afzuiging. Het toestel is uitgerust met een inductiekookplaat (met flex-zones) en de met een lamel afsluitbare afzuigopening bevindt zich achteraan over de volledige breedte van de kookplaat. Om ruimte vrij te maken voor de afzuiging werd het schakelpaneel wat naar voren gebracht. De motor van de afzuiging kreeg onderaan in het fornuis een plaats, in de ruimte waarin anders een lade ondergebracht is. Standaard is een koolstoffilter voorzien, in optie kan een filter van PlasmaNorm aangebracht worden. In eerste instantie zullen twee modellen van dit fornuis uitgebracht worden: 90 cm evenals een uitvoering van 100 met een dubbele oven. Deze toestellen zullen vanaf oktober leverbaar zijn.

Dat Steel zich wil onderscheiden met exclusieve features wordt eveneens aangetoond door de fornuizen met een combi-oven die naast negen klassieke ovenfuncties óók twee stoomfuncties bieden. “Ook hiermee zijn wij werkelijk uniek op de markt!” besluit Tweebeeke.

http://www.steel-cucine.com

 

BEELDEN

Steel biedt niet alleen toestellen maar ook keukenkasten aan, bedoeld om links en rechts naast het fornuis te plaatsen. Foto: Genesi Linea, inox.

Vanaf oktober beschikbaar: een fornuis met geïntegreerde afzuiging. Een aparte dampkap is dan niet langer nodig.

Steel Benelux is één van de partners in het Dekker Trend Centre in het Nederlandse Zevenhuizen dat enkele maanden geleden de deuren opende.

De fornuizen uit het Enfasi programma zijn volledig integreerbaar.

Bovenaan een pizza/broodoven die een temperatuur bereikt van 315 graden. Onderaan een multifunctionele oven die voorzien kan worden van een combi-steam techniek. Foto: Genesi.

Naargelang het model kan gekozen worden uit 9 verschillende kleuren waaronder 4 matte tinten die afgestemd zijn op de kookpotten van Le Creuset. De handgrepen zijn beschikbaar in chroom, nikkel, brons en messing. Foto: Ascot, kleur Celeste.

 —

Steel, stile in cucina

L’histoire de l’Italien Steel remonte à 1922, date à laquelle Angelo Po a commencé à produire des chaudières fabriquées à la main puis des appareils pour les restaurants. Le Steel d’aujourd’hui a vu le jour en 1999 et est installé à Carpi, non loin de Bologne. La filiale Steel Benelux est l’un des partenaires du Dekker Trend Centre qui a ouvert ses portes il y a quelques mois, dans la ville néerlandaise de Zevenhuizen.

Au Dekker Trend Centre, nous avons fait la connaissance de Frans-Anno Tweebeeke, marketing director et actionnaire de Steel: “Steel, qui est toujours dirigé par la famille Po, vise tous les jours une qualité supérieure avec des fonctions uniques et c’est ainsi que nous nous distinguons sur le marché.”

La gamme comprend des cuisinières, des tables de cuisson, des fours encastrables, des hottes aspirantes, des réfrigérateurs et même des cuisines intégralement en inox pour le consommateur. L’assortiment est réparti en plusieurs collections, à savoir les programmes Genesi, Ascot, Enfasi et Oxford. Toutes ces collections ont leur propre design et caractère. Steel propose également une série de barbecues et de cuisines d’extérieur sous le nom de Modular Systems.

Pas de pose libre

Tweebeeke trouve que ‘pose libre’ ne s’applique pas en ce qui concerne Steel: “Nos appareils doivent en effet être prévus très tôt, lors de la conception de la cuisine. Les cuisinières de Steel sont par exemple des appareils ‘slot-in’. La hauteur peut être adaptée jusqu’à 97 cm à l’aide de kits rehausseurs et nous fournissons des plinthes adaptées. Nous disposons par ailleurs de cadres spéciaux permettant d’obtenir la profondeur de 65 ou de 70 cm!”

Notons également que Steel propose aussi des armoires basses qui sont dotées de la même finition que les cuisinières. Tweebeeke: “Si elles sont placées de part et d’autre de la cuisinière, on obtient un ensemble visuel beaucoup plus large… comme s’il s’agissait d’une cuisinière extra-large. L’effet est pour le moins impressionnant.”

Les cuisinières du programme Enfasi méritent aussi d’être mentionnées puisqu’elles sont totalement intégrables: grille 13, plateau de 40 mm, hauteur de corps de 78 cm. Les pieds de ces cuisinières peuvent être montés légèrement en retrait pour laisser place à la plinthe.

Cuisinière avec aspiration intégrée

Lors de la réception inaugurale du Dekker Trend Centre, Steel a présenté le prototype d’une cuisinière avec aspiration intégrée. L’appareil est doté d’une table de cuisson à induction (avec zones flex). La fente de l’aspiration est fermée par une lamelle et est située à l’arrière de la table de cuisson, sur toute sa longueur. Le panneau de commande a été légèrement décalé vers l’avant pour libérer de la place pour l’aspiration. Le moteur de l’aspiration est placé dans le bas de la cuisinière, dans un espace où se trouve normalement un tiroir. Un filtre à charbon est prévu de manière standard, mais un filtre PlasmaNorm peut être installé en option. Deux modèles de cette cuisinière seront sortis en première instance: un en 90 cm et une version de 100 cm avec un double four. Ces cuisinières seront disponibles dès octobre.

Avec les cuisinières avec un four combi qui propose deux fonctions vapeur en plus de neuf fonctions classiques, Steel montre une fois encore qu’il veut se distinguer avec des fonctions exclusives. “Ici aussi, nous sommes véritablement uniques sur le marché!”, conclut Tweebeeke.

http://www.steel-cucine.com

 

PHOTOS

Steel ne propose pas seulement des appareils mais aussi des armoires de cuisine destinées à être placées de part et d’autre de la cuisinière. Photo: Genesi Linea, inox.

Disponible dès octobre: une cuisinière avec aspiration intégrée. Plus besoin de hotte aspirante séparée.

Steel Benelux est l’un des partenaires présents au Dekker Trend Centre qui a ouvert ses portes il y a quelques mois dans la ville néerlandaise de Zevenhuizen.

Les cuisinières du programme Enfasi sont totalement intégrables.

Au-dessus, un four à pizza/pain qui atteint une température de 315 degrés. En dessous, un four multifonctions qui peut être doté d’une technologie combi-steam. Photo: Genesi.

Selon le modèle, on peut choisir parmi 9 coloris différents dont 4 teintes mates qui sont assorties aux casseroles Le Creuset. Les poignées sont disponibles en chrome, nickel, bronze et laiton. Photo: Ascot, coloris Celeste.

 

Categorieën:APPLIANCES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s