SOLID SURFACE

Neolith: terug naar de toekomst — retour vers le futur

Neolith breidde haar aanbod uit met nieuwe ‘design klassiekers’: Retrostone, Mirage en Krater, alle drie verkrijgbaar in de diktes 6 en 12 mm.

Retrostone, dat wordt gekenmerkt door een opvallend grove korrel effect, is gebaseerd op terrazzo, een traditionele productietechniek waarbij overgebleven stukjes marmer en graniet verwerkt worden door ze in (al dan niet gekleurde) cement te zetten… een populaire keuze van designers tijdens de jaren ’50 en ’60 en vandaag opnieuw erg gegeerd.

De tweede nieuwe kleur, Mirage, sluit aan bij de rijke textuur van zandsteen en herinnert daardoor aan de ingetogen grandeur van de kerken en openbare gebouwen uit de Middeleeuwen. Mirage heeft meer contrast dan het reeds gekende Arena van Neolith, eveneens een op zand geïnspireerde steen, en biedt een rijkere en meer uitgesproken textuur.

De derde nieuwe kleur, tenslotte, is Krater. “Deze donkerbruine, bijna zwarte steen wordt gekarakteriseerd door een prachtige werveling, een diepgrijze tekening, die gevangen kon worden met de nieuwste technologie, zodat een organisch, doorlopend patroon gecreëerd kon worden, een getrouwe versie van de natuurlijke steen,” zo omschrijft de fabrikant deze uitvoering.

Vermelden we bij dit alles nog dat Neolith haar serie NanoTech Polished finishes (gelanceerd in 2017) uitgebreid heeft. Bij dit afwerkingsproces wordt een plaat zodra deze uit de oven komt, meteen gepolijst met een speciaal materiaal, wat een perfect vlakke reflectie creëert. De twee nieuwe NanoTech Polished finishes voor dit jaar zijn lichtgrijs Luna en lichtbruin Bombón. Met het bestaande Arctic White en Nero bestaat deze serie nu uit vier kleuren.

http://www.neolith.com

Met Retrostone komt Neolith tegemoet aan de stijgende interesse in terrazzo.

Krater, donkerbruin dat bijna zwart is, trekt de aandacht door de boeiende werveling in het oppervlak.


 

Neolith: retour vers le futur

Neolith a complété son offre en y ajoutant quelques nouveaux ‘classiques du design’: Retrostone, Mirage et Krater, tous disponibles en épaisseurs de 6 et 12 mm.

Retrostone est caractérisé par un bel effet gros grain et est inspiré du Terrazzo, une technique de production traditionnelle qui consiste à utiliser de petits morceaux de marbre et de granit en les plaçant dans du béton (coloré ou non) … Ce matériau qui était très populaire auprès des designers des années ’50 et ’60 est à nouveau très prisé.

Le deuxième nouveau coloris, Mirage, est inspiré de la riche texture du grès et rappelle la grandeur discrète des églises et des édifices publics médiévaux. Mirage est plus contrasté qu’Arena de Neolith, également inspiré du sable, et offre une texture plus riche et plus prononcée.

La troisième couleur, enfin, est Krater. “Cette pierre marron foncé, presque noire, est caractérisée par un grain gris foncé, joliment virevoltant, qui a pu être capturé en utilisant la toute dernière technologie pour créer un motif organique et continu, fidèle à l’aspect de la pierre naturelle”, comme la décrit le fabricant.

Mentionnons encore que Neolith élargit sa gamme de finitions NanoTech Polished (lancée en 2017). Dans ce processus de fabrication, le panneau est poli à sa sortie du four en utilisant une matière première spéciale, ce qui permet d’obtenir un reflet parfaitement uniforme. Les deux nouvelles finitions NanoTech Polished de cette année sont le gris pâle Luna et le marron clair Bombón. Avec les finitions existantes Arctic White et Nero, cette série comprend désormais quatre produits.

http://www.neolith.com

Avec Retrostone, Neolith répond à l’intérêt croissant pour le Terrazzo.

Krater, un marron foncé presque noir, attire l’attention par les volutes de la surface.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s