APPLIANCES

Adek: high-end toestellen én advies voor veeleisende hobbykok

Adek is een vaste gast op Batibouw en was voor het 14de jaar op rij ook nu weer present. Bij de geïnteresseerde standbezoekers niet alleen veel consumenten maar ook professionele keukeninrichters en architecten. Want wat blijkt? Steeds vaker vindt ook de keukendealer zijn weg naar Adek dat bijgevolg het aandeel B-to-B klanten gestaag ziet toenemen. Wij hadden een gesprek over het hoe en waarom en namen meteen een aantal nieuwe en bijzondere producten onder de loep.

Het Gentse bedrijf Adek, kort voorAdvies en Distributie van Exclusieve Keukenapparaten’ en actief sinds 1981, is vooral bekend voor zijn aanbod aan exclusieve fornuizen en de betere keukentoestellen, vaak bijzondere en semiprofessionele apparaten die rechtstreeks verkocht worden aan de consument met hoge culinaire ambities. “Maar de laatste jaren zijn ook onze B-to-B activiteiten aanzienlijk toegenomen”, gaat Rik Van den Bussche van Adek van start. “Architecten en interieurarchitecten kenden reeds langer de weg naar Adek, maar steeds vaker doen ook meer en meer keukenzaken een beroep op ons. Wij noteren een almaar groeiend aantal professionele klanten die op ons rekenen omwille van het exclusieve aanbod en onze kennis en ervaring. Wij dragen ‘advies op maat van hun klant’ bovendien hoog in het vaandel, evenals een prima service én een correcte prijs van toestellen die gevrijwaard blijven van de prijzenoorlog op het internet.”

Ruim maar select aanbod

Een opsomming van het aanbod? Te ruim, maar tegelijk ook select. Eerst en vooral is en blijft Adek een fornuizen- en bakovenspecialist met merken zoals Esse, Steel, Wolf, Steel, Everhot, Ambassade de Bourgogne en Lacanche. Wat dit laatste betreft, is het vermeldenswaard dat Adek recent benoemd werd tot ‘Flanders Lacanche Store’ als erkend en gespecialiseerd verdeler voor Oost- en West-Vlaanderen. Op de Batibouwstand eveneens veel aandacht voor de fornuizen van De Manincor waarvan Adek nu exclusief invoerder is voor de Benelux. Van den Bussche: “De Manincor is een Italiaanse fabrikant van zowel professionele en op maat gemaakte restaurantfornuizen, alsook fornuizen voor de keuken thuis zoals de super de luxe Professional Villa fornuizen (in verregaande mate te personaliseren met o.a. gas of inductie, teppan yaki en stoomkoker) en de Domestica fornuizen die uitblinken qua prijs/kwaliteit. Ook aparte Manincor kooktafels behoren tot de mogelijkheden.”

Wat de inbouwovens betreft, viel ons oog op de Ascot combinatie van Steel die in een nis van 90 hoog twee ovens combineert: bovenaan een compacte pizzaoven en daaronder een combisteamer. Verkrijgbaar in een waaier aan kleuren voor individueel keukendesign.

Koken op keramiek

De meest opmerkelijke nieuwigheid viel vooraan op de stand te ontdekken: het TPB-tech keramische werkblad, nu ook verdeeld door Adek, waarop kan gekookt worden dankzij de verborgen inductietechniek. Kooktafel, werkblad én snijplank in één. Het blad is opgebouwd uit vier lagen: de zeer krasbestendige keramisch porseleinen bovenlaag (waarop men zelfs rechtstreeks ingrediënten mag versnijden), een laag aluminium voor het verdelen van de warmte, een laag bakeliet die massa geeft en tenslotte nog een laag aluminium (die de weerstand verhoogt en beschermt tegen breuk). Beschikbaar in verschillende kleuren, in diverse standaardformaten en op maat tot maximaal 300 op 122 cm in één stuk.

We zagen op de stand nog meer kookvernuft en wel met de nieuwe Pitt by Reginox Front Side. Het gaat hier om modulaire en krachtige gaspitten die vrij worden opgesteld en geïntegreerd in het werkblad. Nieuw aan de Front Side-uitvoering is dat de bedieningsknoppen niet bovenop maar aan de voorzijde van het blad kunnen zitten: voor nog meer ruimte en rust op het werkblad. Net iets minder nieuw maar nog steeds bijzonder: de awardwinnende Flip-Up kooktafels van Alpes Inox die zich naar boven laten kantelen om plaats vrij te maken op het werkblad. Ideaal voor wie kleiner woont maar toch kwaliteit wenst en het geheel wenst mee te nemen wanneer er op termijn verhuisplannen zijn.

Coole’ snufjes

Ook wat koeling betreft, wil Adek zich onderscheiden door een gamma dat anders is dan anders: de koellades (ook voor wijn) van Norcool, de iisblokjesmachine van U-line, stijlvolle én stille koelmastodonten van Sub-Zero, … het zijn maar enkele voorbeelden. Nog meer professionele keukentechnieken voor de ‘gewone’ keuken met Coldline dat een toestel heeft met 8 functies. Niet alleen de gastronomisch geïnspireerde hobbykok maar ook steeds meer gewone consumenten tonen hier interesse in: snel koelen tot +3°C, snel invriezen tot -40°C, gecontroleerd en veilig ontdooien, deeg rijzen, yoghurtfunctie, flessen koelen, bewaren en chocolade maken. Verkrijgbaar als inbouwtoestel van 60 cm en 45 cm (met keuze uit wit, zwart en inox) en als vrijstaand toestel. Ook Irinox biedt met het toestel Freddy een Blast Chiller met 9 functies, inclusief garen op lage temperatuur. Bijzonder is dat dit merk, dat eveneens verdeeld wordt door Adek, tevens een grote vacuümmachine, waterdispenser en wijnkoeler heeft in dezelfde designlijn. Verkrijgbaar in enerzijds roestvrij staal, zwart glas of de metalen ‘De Castelli’ fronten, maar anderzijds ook bekleedbaar met het keukenfront van de klant. Voor een restaurantwaardige keuken op maat van de consument thuis.

http://www.adek.be

1 – Het TPB-Tech keramisch werkblad met onzichtbaar geïntegreerde inductiekookvelden, verdeeld door Adek.

2 – De Manincore fornuizen: professionele kwaliteit en klasse voor de consument thuis.

3 – Pitt by Reginox, nu ook met bedieningsknoppen aan de voorzijde van het werkblad.

4 – De integreerbare Coldline Blast Chiller en Freezer met in totaal 8 functies.

5 – Irinox brengt naast de Freddy multifunctionele snelkoeler ook nog een bijpassende Zero vacuümmachine, Wave waterdispenser en Divino wijnkast.

6 – De dubbele Steel Ascot oven van 90 cm, hier geïntegreerd in een roestvrijstalen module.

7 – Koellades, ook voor wijn, bij Norcool.

Categorieën:APPLIANCES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s