APPLIANCES

Abel Falisse, 70 jaar uitmuntende kwaliteit

Abel Falisse is een vaste waarde in de keukenhal van Batibouw. In samenwerking met Jones Living, de Lacanche Store Antwerp, kreeg een groot deel van de stand dit jaar een huiselijke make-over. Dit, en vooral ook het feit dat Abel Falisse dit jaar 70 jaar bestaat, maakte de voorbije editie van Batibouw extra bijzonder voor het familiebedrijf uit Awans bij Luik.

Het was in 1948 dat Abel Falisse, die nog steeds zijn naam ontleent aan de firma, begon met een groothandel in kolen en vervolgens invoerder werd van bruinkool en briketten. Anno 1956 werd hij importeur van fornuizen op kool en gas en later ook op elektriciteit. Twee generaties later is Abel Falisse nog steeds een familiebedrijf, met Olivier Falisse als Algemeen Directeur en zijn neef Jacques Falisse als technisch directeur, bijgestaan door Valérie Berkenbosch als Commercieel Directeur. Op de Batibouw-stand treffen we Michel Falisse, zoon van Abel, gepensioneerd maar nog steeds lid van de raad van bestuur. “Abel Falisse is altijd gegaan voor uitmuntende kwaliteit, ooit onder meer met de import van de Ambassade de Bourgogne professionele fornuizen en het Duitse Gaggenau. Sinds 1993, nu zo’n 25 jaar geleden, zijn we exclusief invoerder van Lacanche fornuizen die, met hun artisanaal vakmanschap, een stevige plek op de Belgische markt veroverd hebben.” Naast Lacanche is Abel Falisse vandaag ook nog invoerder van de Viking fornuizen, de Duitse Gutmann dampkappen en de Britse Maxmatic afvalverbrijzelaars. “Nieuw in het gamma zijn de kookpotten van Falk Culinair die koper combineren met roestvrij staal”, voegt communicatieverantwoordelijke Brigitte Henrotte hier aan toe. “Artisanaal vakmanschap gefabriceerd in het Vlaams-Brabantse Wespelaar en dus perfect aanleunend bij onze filosofie.” De potten zullen verdeeld worden via de Abel Falisse e-shop en enkele geselecteerde dealers.

Lacanche vakmanschap, mee met zijn tijd

Net als Abel Falisse is Lacanche een familiebedrijf met authentieke waarden. Sinds de 19de eeuw maakt deze Franse onderneming fornuizen, kooktafels en kookuitrusting volgens de regels van de artisanale kunst. Ambacht, maar wel mee met zijn tijd en dus onder meer ook beschikbaar met inductiekooktafel, thermostatisch geregelde plancha of een multikoker. Elk fornuis is uniek en wordt op maat gerealiseerd voor de klant. Die klant heeft de keuze uit een waaier aan modellen, verschillende opties, afwerkingen en ondertussen 24 emailkleuren. Bij die kleuren horen onder meer diverse gegeerde pasteltinten in de Vintage-reeks en de kleuren Rood Griotte en Olijfgroen als meest recent toegevoegde kleuren.

Naast de Classic-lijn brengt Lacanche sinds enkele jaren tevens een Modern-reeks, voorheen de Westahl fornuizen. Vorig jaar was het merk Westahl nog wel aanwezig op de Batibouw-stand in de vorm van een modulaire buitenkeuken, maar deze wordt nu ook onder het merk Open’Cook by Lacanche naar buiten gebracht.

Lacanche Store en Cooking parties

“Fornuis en keuken zijn onlosmakelijk verbonden,” zo klonk het op de Batibouw-stand. “Daarom hebben we het Lacanche gamma dit jaar op de stand ook voorgesteld in een compleet ingerichte landelijke keuken… een realisatie van Jones Living uit Zoersel en Lacanche Store voor de regio Antwerpen.” Brigitte Henrotte, communicatieverantwoordelijke, vult aan: “Het opzet van de Lacanche Stores is een solide netwerk met deskundige en goed ondersteunde verdelers uit te bouwen. Zo werd ook Adek benoemd tot Flanders Lacanche Store. Daarnaast kan de consument ook nog steeds in onze showroom in Awans terecht voor advies.” Eveneens nieuw is dat er regelmatig ‘Lacanche cooking parties’ georganiseerd worden, zowel in de showroom als op verplaatsing in de Lacanche Stores. Dit onder begeleiding van de chef des huizes die ook het beste van zichzelf geeft op de Batibouw-stand. Geen betere manier om Lacanche te ontdekken, kunnen we beamen.

http://www.abel-falisse.be

FOTO’S

1 – Elk Lacanche Classic fornuis wordt op bestelling gemaakt en volgens de wensen van de klant samengesteld.

2 – De Lacanche Store Antwerp, in de hoedanigheid van Jones Living uit Zoersel, toonde een sfeervol ingerichte keuken op Batibouw.

3 – Naast fornuizen brengt Lacanche ook een afzuigkap evenals een salamander die kan worden omgevormd tot een grill.

4 – De toonzaal van Abel Falisse, klaar voor een cooking party en kookdemonstratie op het Lacanche fornuis.

5 – Blikvanger van Gutmann: de Futura downdraft dampkap met opmerkelijk design.

6 – Het Lacanche fornuis in een moderne uitvoering, hier in de kleur ‘bleu corail’.

7 – Abel Falisse, gevestigd in Awans bij Luik, mag dit jaar 70 kaarsjes uitblazen.

 

Published in “Keukenkrant-Cuisiniste” April 2018

Categorieën:APPLIANCES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s