INTERIOR DESIGN

Kemie: covering the future

Voor keukenbladenproducent Kemie uit het Nederlandse Helmond is 2018 een bijzonder jaar. Het bedrijf viert niet alleen haar gouden jubileum, dit voorjaar werd tevens een nagelnieuw bedrijfspand in gebruik genomen. Twee mijlpalen die met feestelijke opendeurdagen gevierd werden.

Kemie produceert keukenbladen op maat in natuursteen, kwartscomposiet en keramiek. Daarnaast kunt u bij hen tevens terecht voor o.a. spoelbakken, rugwanden en ‘stollen’. Het verhaal van Kemie begon in 1968 met de import en export van marmer, wat overigens nog steeds in de naam besloten ligt: KEmpische Marmer Import en Export. Het bedrijf was tot voor kort verspreid over drie locaties. Met het nieuwe pand kan Kemie nu al haar activiteiten bundelen op één plek waar bovendien nog ruimte is voor uitbreiding. De nieuwe productiesite in Helmond beslaat ruim 8.000 vierkante meter met 1.400 vierkante meter kantoorruimte. Hier zijn dagelijks een 130-tal mensen aan de slag.

De voorbouw waar o.m. de kantoren ondergebracht zijn, mag beslist opmerkelijk genoemd worden, het gebouw zit dan ook vol symboliek. Geert-Jan Engbers, die tezamen met Richard Verbeem leiding geeft aan het bedrijf: “De architect heeft een gevel ontworpen die oogt als een stenen blok en de verschillende panelen waarmee de gevel afgewerkt is, verwijzen naar de gestapelde blokken waarmee ons bedrijf ooit is gestart. Het water rond de gevel zorgt niet alleen voor een bijzondere reflectie maar refereert ook naar onze productieprocessen, waar water een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Het is een gebouw met uitstraling en we zijn er niet weinig trots op hier één van de grootste keramiek transformatiefabrieken van Europa te mogen onderbrengen, met de nieuwste machines en opslagsystemen én ruimte voor uitbreiding.”

De gevel illustreert alvast het vakmanschap dat Kemie doorheen de jaren opgebouwd heeft. Het bedrijf produceerde immers zelf de keramische platen waarmee de gevel bekleed is: 6 mm dik, uitgevoerd met verstek randafwerkingen van 45 graden en in een Kemie-exclusieve kleur. Engbers sluit af: “Wij hebben een turbulent jaar achter de rug, maar met de viering van het 50-jarig bestaan én de officiële opening van het nieuwe gebouw wordt de blik weer vooruit gericht. We hebben alle vertrouwen in de toekomst. Kemie is ‘covering the future’!”

http://www.kemie.nl

FOTO’S:

De voorbouw van het nieuwe bedrijfsgebouw staat symbool voor een blok steen. De keramische platen waarmee de gevel bekleed is, werden door Kemie zelf op maat gemaakt.

Bijna vijftien jaar geleden werd Kemie overgenomen door twee werknemers, Geert-Jan Engbers en Richard Verbeem. Onder hun leiding kende het bedrijf een flinke groei.

De treden van de trap in de imposante inkomhal zijn vervaardigd uit keramiek. Opnieuw maatwerk uit eigen huis.

Kemie was prominent aanwezig tijdens Batibouw, op de stand van invoerder Luc Buys van de firma ViaLuc.

Het actieterrein van Kemie strekt zich uit tot in Frankrijk en Duitsland. Drie vrachtwagens staan in voor een correcte levering.

Categorieën:INTERIOR DESIGN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s