APPLIANCES

Electrolux: prototype bioplastic koelkast

Electrolux bioplastic

Electrolux heeft een koelkast ontwikkeld waarin al de zichtbare plastic onderdelen gemaakt zijn van biokunststoffen afkomstig uit hernieuwbare bronnen zoals maïs en suikerriet. Voorlopig blijft het wel bij een prototype en is er nog geen concrete introductie op de markt gepland. Het Electrolux Global Connectivity & Technology Center heeft de voorbije jaren heel wat onderzoek gepleegd naar het gebruik van bioplastic, zowel in toestellen als voor de verpakking. De voordelen, vooral op vlak van milieubehoud, zijn dan ook aanzienlijk. Bijzonder aan deze bioplastic is dat de CO2-voetafdruk maar liefst 80% lager is in vergelijking met conventionele kunststoffen op oliebasis. Bovendien is biokunststof perfect recycleerbaar. Voor dit innovatieve materiaal doet Electrolux een beroep op NatureWorks, een toonaangevende leverancier van biopolymeren. “Dit prototype is ’s werelds eerste koelkast gemaakt van biokunststof. Het vormt een nieuwe stap binnen onze strategie om duurzamer te produceren,” benadrukt de fabrikant nog. Wordt (hopelijk) snel vervolgd.

http://www.electrolux.com

http://www.aeg.be

 

 

Categorieën:APPLIANCES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s