APPLIANCES

Admea zet met Schneider vertrouwd label opnieuw in de markt

Het Franse Admea brengt sinds kort onder het label Schneider zowel een uitgebreid gamma retro-toestellen als een uitgekiend aanbod vrijstaande design koel-vriescombi’s en big size koeling. In de showroom van het hoofdhuis in Parijs zagen we vorige maand ook reeds de eerste kookplaten, inbouwovens, -vaatwassers en -koeling evenals enkele prototypes van dampkappen. Het lijdt geen twijfel dat het merk vastberaden is om een plaats te veroveren in de keuken.

De geschiedenis van het merk Schneider gaat terug tot 1934 toen de broers Jacques en Sasha Schneider in Frankrijk startten met de productie van radio’s, snel gevolgd door televisies. Het bedrijf kent een gestage groei en wordt op een bepaald moment overgenomen door Philips, dat echter in 2005 stopt met deze merknaam. Tien jaar later, in 2015, koopt de onderneming Admea de merknaam Schneider over van Philips. Philippe Samuel, die tezamen met Stéphane Bibas het bedrijf Admea oprichtte: “Deze overname past perfect binnen onze strategie om sterke merknamen in de markt te zetten. De naam Schneider mag dan wel reeds een tiental jaren uit het elektro-beeld verdwenen zijn, het is nog steeds een label dat een hoge naamsbekendheid geniet!” Voor alle duidelijkheid moet hier aan toegevoegd worden dat er geen relatie is met bijvoorbeeld Schneider Electric, de Franse multinational die gespecialiseerd is in elektrotechnisch installatiemateriaal.

Overgang Schaub Lorenz naar Schneider

Admea, dat opgericht werd in 1994, was de eerste tien jaar van haar bestaan vrijwel uitsluitend actief als trader van ‘no name’ toestellen die hoofdzakelijk in China en Israël geproduceerd werden. Na het faillissement van een grote klant groeide het besef dat een portefeuille aan eigen merken nodig was. Dat resulteerde onder meer in een licentieovereenkomst met Schaub Lorenz in 2005 en de ontwikkeling van een aantrekkelijk gamma retrotoestellen. Na de overname van de merknaam Schneider besloot Admea om over te gaan tot rebranding. “De transitie van Schaub Lorenz naar Schneider heeft drie jaar geduurd,” vult Samuel aan. “Aan de herlancering van dit merk ging heel wat onderzoek vooraf, waarbij we uiteraard nagegaan zijn welke niches in de markt nog niet ingenomen werden. Het is immers belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden.”

Schneider wordt gepositioneerd als B-merk. “Onze toestellen bieden alle features die de hedendaagse consument verwacht terwijl ze toch betaalbaar blijven,” vult Samuel aan, “En dat met eenzelfde kwaliteit als bij een A-merk.” Admea, dat inmiddels kan terugvallen op een team van een 130-tal medewerkers, heeft de ontwikkeling van de Schneider toestellen volledig in eigen handen. Dat gebeurt vanuit het hoofdhuis in Parijs waar ook de afdelingen sales en marketing gehuisvest zijn. Een ploeg van zo’n 25 medewerkers waakt in de fabrieken zelf over de kwaliteit en daarnaast is er ook nog de eigen dienst-na-verkoop waar dagelijks een 15-tal mensen aan de slag zijn. Een netwerk van invoerders in de verschillende Europese landen is volop in de maak terwijl inmiddels ook export naar Noord Afrika, het Midden Oosten, Israël en China opgestart werd.

Schneider Consumer Benelux

Voor de invoer in de Benelux tekent de firma Schneider Consumer Benelux uit Wommelgem bij Antwerpen. Zij focussen op dit moment op de verdeling van zowel de kleine als de grote retrotoestellen (SDA en MDA). In een volgende fase zullen ook de moderne design koel-vriescombi’s, de big size koeling en vervolgens het volledig inbouwgamma in ons land geïntroduceerd worden.

IFA Berlijn

Wie wil kennismaken met Schneider/Admea kan dat op de beurs IFA Berlijn waar het merk opnieuw aanwezig zal zijn. Tal van nieuwigheden zullen er voorgesteld worden, onder meer een aantal nieuwe kleuren voor de retrotoestellen of nog een unieke ‘op maat’ afwerking voor de moderne side-by-side koelkasten. De volledige range inbouwtoestellen zal hier eveneens getoond worden.

http://www.schneiderconsumer.be

Foto’s

“Vintage is a global fashion,” zo klinkt het bij Schneider. De toestellen worden aangeboden onder de slogan ‘Feel the emotion’.

Een greep uit de kleuren van het Vintage Retro Design gamma.

Een microwave, toaster, waterkoker, keukenrobot en zelfs een televisie in een leuk retrojasje… ook mooi om een keukenshowroom mee aan te kleden.

De massieve chromen handvaten en de metalen randen van de legplanken maken de retrolook helemaal af.

De vrijstaande retro vaatwassers kunnen in onderbouw geplaatst worden. Indien nodig kan het bovenblad verwijderd worden.

De modellen SL300 zijn binnenin uitgerust met een flessenrek.

Categorieën:APPLIANCES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s