APPLIANCES

Kongo transformeert 6 fornuizen van La Cornue tot een kunstwerk

Om haar 110 jarig bestaan in de kijker te zetten, is het ‘Maison La Cornue’ een opmerkelijke samenwerking aangegaan met de Franse schilder en straatkunstenaar Cyril Phan, beter gekend onder zijn artiestennaam Kongo. In opdracht van La Cornue transformeerde hij in totaal zes Château 150 fornuizen tot een exclusief kunstwerk. Elk fornuis symboliseert de grafische visie van de kunstenaar op een continent of een wereldstad. De zes toestellen dragen dan ook elk hun eigen naam: ‘La Cornue x Kongo Middle East’, ‘La Cornue x Kongo Europe’, ‘La Cornue x Kongo Australia’, ‘La Cornue x Kongo Asia’, ‘La Cornue x Kongo USA’ en tenslotte ‘La Cornue x Kongo Paris’. De toestellen kregen alle een ‘chrome noire’ afwerking (met exclusieve gasbranders in ‘chrome noire’) en zijn tevens voorzien van een dummy achterwand waardoor een eilandopstelling mogelijk is. Elk van de zes fornuizen werd door de kunstenaar persoonlijk gerealiseerd. Om de exclusiviteit van deze fornuizen te accentueren, draagt elk fornuis de handtekening van de kunstenaar (op de linkerplaquette) en het jaartal 2018 (op de rechterplaquette).

Kongo is één van ‘s werelds meest erkende Franse straatartiesten. Zijn unieke stijl leidde reeds tot samenwerkingen met vele andere luxemerken. Het werken op het email van de La Cornue fornuizen was voor hem ongekend terrein, de voorbereiding heeft dan ook meer dan een jaar in beslag genomen. La Cornue is in elk geval in de wolken met het resultaat: “De symbiose tussen enerzijds de moderne grafische stijl van Kongo en anderzijds het traditioneel vakmanschap dat typerend is voor ons huis, heeft tot een exclusief resultaat geleid. De zes fornuizen vormen één samenhangende collectie waarin elk fornuis zijn eigen, uitgesproken identiteit heeft. Het kleurenspel, de verschillende lagen gebakken email, de expressie van de kunstenaar en de getraceerde contouren, de finesse en het oog voor detail hebben van deze fornuizen echte meesterwerken gemaakt!”

http://www.falconworld.com/be/

Categorieën:APPLIANCES

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s