ERGONOMICS

Granberg liftsystemen maken keuken aanpasbaar aan specifieke behoeftes

De geschiedenis van het Zweedse familiebedrijf Granberg gaat terug tot 1870 toen de betovergrootvader van de huidige ceo een schrijnwerkerij oprichtte. Exact 100 jaar later sloeg Granberg een volledig nieuwe weg in met de ontwikkeling van een flexibele keuken met door motoren aangedreven liftsystemen. Tot op vandaag is Granberg gespecialiseerd in keukentoepassingen voor mensen met een fysieke beperking.

Granberg brengt liftsystemen waarmee de hoogte van zowel de bovenkastjes, het werkblad als de spoeltafel naar eigen wens kan worden aangepast. Het enige dat de gebruiker daarvoor dient de doen, is op een knop duwen. Granberg: “Wij zorgen er op deze manier voor dat mensen met een fysieke beperking in de keuken dezelfde mogelijkheden hebben als mensen zonder een beperking.” Het liftsysteem kan ook worden ingezet in de badkamer. Granberg noemt deze ergonomische oplossingen ErgoKitchens (voor de keukentoepassingen) en ErgoBaths (gebruik in de badkamer).

De veiligheid van mensen, al dan niet met een fysieke beperking, is en blijft een cruciaal thema in een keuken met in hoogte verstelbare kastjes en werkbladen. Dat beseft ook Granberg. “We durven te stellen dat een ErgoKitchen meer geavanceerd is dan een niet-ErgoKitchen”, aldus de fabrikant. “Aangezien de kastjes, werkbladen en spoelbakken met een druk op de knop kunnen ‘bewegen’ bevatten ze de nodige elektronica en mechanica die in een ‘gewone’ keuken niet of in mindere mate aanwezig zijn. Om de veiligheid te garanderen werken we uitsluitend met CE-gecertificeerde elektrische producten die de nodige risicoanalyses en tests hebben doorlopen. Ook het liftsysteem wordt veelvuldig getest.”

Granberg vervolgt: “Iedere persoon is anders. De ene is groot, de andere klein. De ene werkt graag rechtstaand terwijl iemand anders liever zit. Dit betekent dat elke keuken aanpasbaar moet zijn aan de noden van elk individu. Een liftsysteem is de oplossing. Weet je niet meteen welke wel en welke niet? Geen probleem, onze liftsystemen zijn geschikt voor elke keuken en kunnen ook achteraf nog worden ingebouwd.” In het scala mogelijke toepassingen vinden we verschillende systemen voor hangelementen, voor werkbladen, voor keukeneilanden en voor keukenapparatuur.

Foto’s

1 – Baselift is een aan de muur gemonteerde lift voor werkbladen. Deze kunnen individueel worden uitgerust met bijvoorbeeld de integratie van een spoelbak, een kookplaat of enkele laden.

2 – De bovenkastlift InDiago brengt het inzetstuk van de kast naar beneden tot aan de voorzijde van het werkblad. De lift kan eenvoudig in een bestaande of een nieuwe kast worden geplaatst.

3 – Ook Verti is een bovenkastlift. Verti brengt het inzetstuk verticaal naar beneden tot op het werkblad. De inhoud van de kast is makkelijk toegankelijk en voor de lift blijft werkruimte beschikbaar.

4 – Met de Unilift kunnen zware voorwerpen, zoals bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, makkelijk uit de onderkast worden getild.

http://www.granberg.se

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s