INTERIOR DESIGN

50 Bouwunie-schrijnwerkers achter de schermen bij Unilin division panels

Bouwunie Unilin

Op donderdag 26 april 2018 werden 50 houtbewerkers en -verwerkers rondgeleid op de productiesite van Unilin division panels in Oostrozebeke. Unilin is vandaag een wereldspeler in de vloerindustrie, vooral gekend van Quick-Step. Maar Unilin produceert ook wandbekleding en decoratieve panelen voor diverse interieurprojecten. UNILIN division panels levert sinds 1960 innovatieve houtoplossingen voor bouw- en interieurprojecten. De spaan-, MDF-, HDF-, HPL-, en melamineplaten van Unilin vinden hun weg naar verwerkers wereldwijd. Jaarlijks wordt 2,1 miljoen m³ plaatmateriaal gerealiseerd.

Unilin zet in op duurzaamheid en maakte op het bedrijfsbezoek aan onze schrijnwerkers in primeur bekend dat het een nieuwe groene energiecentrale zal bouwen. Tino Mulle, Chief Sustainability Unilin: “Energiespecialist Aspiravi en parket- en vinylproducent Unilin gaan 100 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe groene energiecentrale in Wielsbeke. Dat meldden de partners begin mei nu de financiering van het project, ‘A&U Energie’, rond is. Aspiravi en Unilin gaan een tweede energiecentrale bouwen naast de fabriek van Unilin in het West-Vlaamse Wielsbeke. Ze bouwden eerder een centrale in Oostrozebeke waar sinds 2010 groene stroom geproduceerd wordt voor 55.000 gezinnen. De bouw van de centrale zal nog in 2018 starten en ongeveer twee jaar duren”.

Dit initiatief kwam tot stand in het kader van IDEA. Dat is een project van WTCB, Bouwunie, NAV en VCB, met de steun van de Vlaamse overheid, Agentschap Innoveren & Ondernemen. IDEA staat voor “Innovatieve Details in de binnenAfwerking”.

http://www.bouwunie.be

http://www.unilin.com

 

 

 

 

Categorieën:INTERIOR DESIGN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s